Aklın üç ilkesi , iyi düşünmek , iyi söylemek , iyi yapmaktır. DEMOKRİT

Yazıhüyük Kasabası Suriyeli Misafirlere Sahip Çıktı

Yazıhüyük Kasabası, Suriyeli misafirlere Yazıhüyük Belediyesi öncülüğünde yardım topladı.Yardımlar patates, un, yağ, çay, şeker, makarna, kuru gıda çeşitleri, battaniye, giyecek, odun ve kömür şeklinde yapıldı. Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR yaptığı açıklamada “Suriyeli kardeşlerimiz bu durumdayken evimizde sıcak ortamda rahat uyuyamıyoruz.Vicdanımız sızlıyor.Evleri  yok  yurtları yok bu soğukta ne yaparlar.Kardeşlerimize dua ediyoruz; zulüm ve işkence altında olan evlerini yurtlarını bırakan tüm kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.Bugün Belediye araçlarımızı ve Belediye personellerimizi Suriyeli kardeşlerimize yardım toplama  amaçlı görevlendirdik. Sağ olsun Kasaba halkımız en güzel şekilde yardımlaşma kampanyamıza sahip çıkarak gerekli yardımda bulundular.Yakın zamanda Suriye Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimize Yazıhüyük Kasabamızdan 1 TIR dolusu patates yardımımız ellerine ulaşacak.Ayrıca Yazıhüyük Kasabamız sınırları içerisinde bulunan 4 aile var.7 çadırda ve 24 kişi kalıyorlar.Onlarda zor durumdalar.Onlara da gerekli yardımları yaptık.Kasaba halkımız kardeşlerimize sahip çıktı.Kasabamız aile Hekimi Dr.Şahin ÖZKOÇ'ta sağ olsunlar, küçük yaşta ki bebeleri ve çocukları muayene ederek gerekli ilaç tedavilerini uyguladılar.Müslüman olarak hepimizin 5 vakit namazımızda  Dünyadaki zulüm altındaki,  tüm müslüman kardeşlerimize hem dua; hemde maddi ve manevi yardımda bulunmamız gerekiyordu; bizde onu  yaptık,” açıklamasında bulundu.

Haber50 - Nevşehir Haber