Ayakta ölmek, diz üstü yaşamaktan iyidir. (Roosevelt)

Nevşehir'de kaza yapan serviste iki öğrencinin kolu koptu

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Boğaz köyünden gelen öğrencileri taşıyan Cengiz Dağdeviren yönetimindeki servis aracının kaza yapması sonrasında yaralanan öğrencilerin sayısının 10 olduğu bildirilirken, haberi alan öğrencilerin aileleri ve arkadaşları Nevşehir Devlet Hastanesine akın etti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: BUZLANMADAN DOLAYI KAYARAK YAN YATMIŞ

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir Devlet Hastanesine gelerek burada yaralı öğrenciler hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamada bulundu. Şimşek yaptığı açıklamada, "Güne üzücü bir haber ile başladık. Boğaz köyümüzde ikamet eden 22 tane öğrencimiz merkez ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerimiz sabah saatlerinde İl merkezine gelirken bir kaza geçiriyor. Kuvvetle muhtemel servis aracı buzlanmadan kaynaklanan sebepten dolayı kayarak yan yatıyor. Nihayetinde 10 öğrencimiz ilimizin çeşitli hastanelerinde tedavi altına alındı. Bu öğrencilerimizin psikolojik travma ile ilgili olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Öğrencilerimizin aileleri yanlarında bulunuyor" dedi.

İKİ ÖĞRENCİNİN KOLU KOPTU

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Yücel Şal ise 3 öğrencinin durumlarının ağır olduğunu ifade ederken, 1 öğrencinin yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini iki öğrencinin ise kollarının koptuğunu söyledi.

BAŞHEKİM DURUMA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Başhekim Şal, "Bize 8 tane hasta geldi. 8 hastanın 3 tanesi acil ağır yaralı olarak nitelendirdiğimiz durumdaydı. Bir kız öğrencimiz kafa travması olarak geldi. En acili oydu ve şu an yoğun bakımda tedavi devam etmektedir. Hayati tehlikesi devam ediyor. Biz ilk iki saati atlatmayı bekliyoruz. Onun dışında kol kopması olan öğrencimiz vardı. O şu anda ameliyatta bu öğrencimizin de hayati tehlikesi devam etmektedir. Bir tane de gene kolda kopmaya giden kurtarabilir miyiz dediğimiz bir öğrencimiz var Muhammed isminde. Onu da kolunu kurtarabilmek adına Adana iline sevk ettik. Onun dışında diğer öğrenci arkadaşlarımızın durumları normal. Dediğim gibi dua edeceğiz. Arkadaşlarımız şu anda ellerinden geleni yapıyorlar. Dua edeceğiz" diye konuştu.