Derneğimize Aidat ve Bağışlarınızı ... Nolu Hesaba Yatırabilirsiniz.

İstediğiniz Gazetenin ve Yazarının Yazılarını Bu Siteden Okuya Bilirsiniz. http://www.yazaroku.com/default.aspx

Etkinlik Takvimi

Namaz Vakitleri
Aşılmasına imkan olmayan hiçbir duvar yoktur. ÇEHOV
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?

Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.

Patateste Rekolte Beklentisi Yüksek

Nevşehir'in patates üretiminde öne çıkan ilçesiDerinkuyu'da sezonun ilk hasadı yapıldı.

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde görülen mildiyö hastalığından en az etkilenenDerinkuyu'da az da olsa verim düşüklüğü yaşanmasına rağmen çiftçinin üretimden memnun olduğunu söyledi.

Patatesin kilogramının bu yıl ilkbahar aylarında 5 liraya kadar yükselmesi nedeniyle ilçede birçok üreticinin patatese yöneldiğini anlatan Yılmaz, "İlçede, geçen yıl 16 bin dekarlık alanda 80 bin ton ürün elde edilirken bu yıl 25 bin dekarlık alanda 125 bin ton ürün elde edilmesi öngörülüyor" dedi.

Sökülen patateslerden iyi kalitede olanların 60-80 kuruşa alıcı bulduğunu belirten Yılmaz, "Yazlık patateste şu anki fiyatlar ülke geneline bakıldığında makul. Kışlık patateslerin de uygun fiyatta olacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, kent genelinde de ekim alanlarının yüzde 20 artışla 50 bin dekardan 60 bin dekara yükseldiğini, dekarda ortalama 5 ton patates elde edildiği göz önüne alındığında 300 bin ton ürün alınmasını tahmin ettiklerini kaydetti.

Patates üreticisi Ragıp Aytekin ise geçen yıl üreticilerin iyi gelir elde ettiğini kaydederek, "Geçen yıl patates para edince bir çok üretici patates ekmeye başladı. 1 dekarlık alandan yaklaşık 5 ton ürün elde ediliyor. Şu an harman zamanı fiyatlar normal olur ancak kasım ayında fiyatlar az da olsa artabilir" ifadelerini kullandı.